Enköpings grönskande Parker och stadens historia

Vandring i de centrala och äldsta delarna av Enköping tillsammans med guiderna Elisabet Lind och Eva Wrede. Du får uppleva både de berömda parkerna och höra berättelsen om Enköpings långa historia.

Enköpings parker med Elisabet Lind

Enköpings parker har växt fram under de senaste 30 åren och är ett resultat av en innovativ stadsträdgårdsmästares verk. Parkerna har alla olika karaktär, det gemensamma är att perenna växter används i stora ytor, tillsammans med buskar, träd ger de dig upplevelser av färger, former och förändring. Även i rondeller och på gator och torg används högvuxna och frodiga växter, hela stan känns inbäddad i grönska. Mest känd är Drömparken, skapad av världsberömde holländaren Piet Oudolf. Beroende på årstid visar parkerna upp sina olika skepnader. Välj om du vill uppleva vårens lökflor och magnolia i mängder, sommarens prunkande blomning eller höstens färgfyrverkeri bland buskar och träd.

Enköpings historia med Eva Wrede

Namnet Enköping finns nämnt i ett dokument som skrevs redan på 1160-talet. Nya fakta som kan kopplas till den medeltida livsmiljön har framkommit efter de senaste arkeologiska utgrävningarna på 2010-talet. Handel, kyrklig verksamhet och stadsnära odling har bidragit till stadens utveckling genom seklerna. Hantverk och industrier har också skapat möjlighet för människor att bo och verka här. Stadsbränder påverkade stadens utseende, inte minst den sista år 1799. Spåren av den intressanta historien finns ännu kvar och under vandringen kommer du att få möta och höra talas om en del av dem.

Pris: 450 kr

I exemplet ovan ingår: Guidning enligt program 1,5 tim, samt lunch

Tillägg: Busstransport från din hemort, fika, kanske ett besök utanför staden? Besök en av alla trädgårdar som finns, eller en gårdsbutik eller en ateljé. Det finns mycket intressant i Fjärdhundraland.

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.