Sigtuna – Sveriges äldsta stad

Under en stadsvandring i Sigtunas och dess tusenåriga historia, berättar guiden om hur staden grundades, varför det byggdes så många kyrkor, om borgmästaren som väckte staden på nytt under 1700-talet och varför vi faktiskt vandrar på våra kulturlager.

Utanför Märsta ligger Steninge Slottsby, här serveras vällagad lunch på Steninge Bruk inne i Steningeladan. I ladan finns också butiker med allt från blommor, kläder, hantverk och inredning. Steninge är en del av Sveriges historia, Axel von Fersens kropp fick en fristad här och Upplands lera blev berömt! Efter lunchen får vi uppleva platsens långa historia, vi tar en promenad i slottets park. Steninge slott är privatägt men parken är öppen för besök.

Sveriges äldsta bevarade brev från 1164 handlar om området kring Wenngarn, genom århundradena har Vasaätten, statsmän, riddare och riksråd bott och härskat på Wenngarn. Magnus Gabriel de la Gardies magiska slott och sköna barockpark är några pärlor på platsen där ett samhälle byggdes upp under 1900-talet kring Sveriges första alkoholistanstalt. Vår guide berättar historien och vi får även tid att besöka den plats som vuxit upp runt Wenngarn.

Pris från: 495 kr

I exemplet ovan ingår: Lokalguide hela dagen, lunch, tid i Steningeladan och Steninge slottspark, Wennegarns Slott och eftermiddagskaffe

Tillval: Busstransport, förmiddagskaffe

Byta ett av besöksmålen till:

Odensala Kyrka, en av landets förnämsta Albertus Pictor-kyrkor

Mariakyrkan kan läggas till på stadsrundturen

Rosersbergs slott där visningsvåningarna håller öppet för visningar

Lunch på Sigtunastiftelsen

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.