Under en promenad får vi stifta bekantskap med storheter som Dag Hammarsköld, Gösta Knutsson, Ingmar Bergman, Gustaf Fröding och Karin Boye

Författaren och föreläsaren Lars-Åke Skagegård bor utanför Uppsala och har tidigare skrivit om Författarnas Uppsala och Vandringar i Gluntarnas spår. Han har även skrivit böcker om så vitt skilda ämnen som Alfred Nobel och nynazism, Nacka och Dag Hammarskjöld. Lars-Åke Skagegård tar oss med på en dryg timmes vandring i de gamla kvarteren runt Universitetet, Slottet och Engelska Parken, där han berättar om olika författare, som bott och verkat i Uppsala. Genom guidningen får vi stifta bekantskap med bl.a. Dag Hammarsköld, Ingmar Bergman, Gösta Knutsson och Karin Boye. På ett intressant och trevligt sätt berättar Lars-Åke om författarnas livsöden, historia och sin tid här i Uppsala.

Pris vid offert. Vi hjälper gärna till med att planera en dagstur. Lunch, fika och ytterligare ett besök skulle göra hela dagen komplett. Be oss om tips!

Förslag:

Konstnärsbesök i Knivsta

Bror Hjorts Hus i Norby

Industriminnesmuseet i Uppsala

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.