Wiks slott byggdes på 1400-talet och var från början en fästning som under medeltiden var ett av de starkaste fästena i Mälardalen och är idag mellansveriges bäst bevarade senmedeltida borg.

Ekeby by är en unik bybildning, som tillkom under medeltiden. Trots en kontinuerlig utveckling har byn bevarat sina huvuddrag ända in i nutid. Byn vårdas idag som en närmast museal miljö. Tillsammans med en duktig guide får vi se, den numera dubbla radby, med en längsgående bygata och en ringgata. Utanför själva bytomten ligger smedjan, kvarnen och flera torp. Vi dricker förmiddagskaffe och smörgås vid ankomst, innan vi tar del av historien och den välbevarade byn.

I en vik av Mälaren ligger Wiks slott, vackert och fridfullt. Här finns idag en Folkhögskola och konferensverksamhet omgärdat av ett stort naturområde med badstrand och vandringsleder, hit kommer många för att njuta av naturen. En lunch dukas fram och vi får sätta oss till bords.

Fru Ramborg, grundaren av godset Wik, tar emot oss för en tur genom slottet. Hon berättar om intressanta människor som genom seklernas gång bott här. Hjältedåd, trassliga släktförhållanden, skandaler, livsöden, spöken och några sägner kommer att kanta vår väg genom slottet. I slottet finns inga hissar men en hel del trappor och för den som vill och vågar går det bra att besöka fängelsehålan.

Pris från: 750 kr

I exemplet ovan ingår: förmiddagskaffe och smörgås, guidning i Ekeby by, lunch och guidning på Wiks slott.

Tillval: busstransport från din hemort, vi hjälper gärna till att boka.

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.