Lennakatten till Länna Bruk (Lennakatten körs under sommarhalvåret)

Strax utanför Uppsala ligger idylliska Länna Bruk. I en lokal med anor från 1760-talet kom och gick arbetare i 200 år. Den gamla masugnen och sågverket har nu blivit ett vineri, destilleri och bryggeri. Företaget har en egen vingård i Leptokaryá vid Olympusbergets sluttningar i Grekland och gör förutom vin även gin, rom och öl. På en rundtur berättar ägarna om verksamheten och produktionen samt håller provsmakning för de grupper som önskar.

År 1760 öppnade ett nytt järnbruk i den lilla orten Länna. Järnproduktionen gick bra, men man hade problem med att få råvaror till bruket. Därför beslutade man sig för att bygga en ny järnväg mellan Uppsala och Länna. 1876 öppnade Upsala-Lenna Jernväg för trafik.

Veterantåget Lennakatten, en välkänd syn i Uppsala, tar oss ut på den vackra landsbygden och ankommer en timma senare till Länna Bruk. Vi äter en gemensam lunch innan vi får gå rundturen i det gamla sågverket. Vår buss hämtar oss för transport hemåt igen.

Pris från: 635 kr

I priset ingår: Tågresa med Lennakatten, lunch, visning av Länna Dryckehandel.

Tillval: Busstransport, förmiddagskaffe, rundtur i Uppsala med guide.

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.