Karlholmsbruk och Nostalgi i Strömsberg

Karlholmsbruk har en väl bevarad bruksmiljö. På 1720-talet anlade Charles de Geer, ägaren till Lövsta bruk, ett järnbruk i Karlholmsbruk. Snart byggdes en masugn och hammarsmedja och år 1880 uppfördes Lancashiresmedjan. Här pågick verksamheten fram till 1931 då den lades ned. Sedan dess har den stått i det närmaste orörd.
Förmiddagskaffe serveras och i Folkets hus och får vi se en film av det gamla bruket. Vår guide visar oss runt och avslutar med ett besök i smedjan.

Sot, rök och buller präglade Strömsbergs bruk en gång i tiden, numera är den en stilla oas, kallas för Upplands vita pärla. Tämnaråns vatten binder samman industribyggnaderna, herrgården, bostäderna och jordbruket. Lunch äter vi i den gamla skolan, hos Angelika och Johan på deras Restaurang och Café. Här serveras mat av hög kvalitet och givetvis lokalproducerat. Vi sitter ner i en vacker och historisk miljö.

Ett stenkast bort ligger Strömsbergs Nostalgimuséum, här får vi följa med på en nostalgisk resa i ett unikt museum. Här färdas vi i en tidsperiod av ca 100 år, med allt från kakburkar till bilar (!) Vi lyssnar till en guide som berättar om sakernas historia eller gå omkring själv och beundra och kanske minnas tillbaka. Vi avslutar med eftermiddagskaffe innan vi åker hemåt.

Pris: 725 kr

I exemplet ovan ingår: Förmiddagskaffe, visning av film och bussguidning i bruket och Lanchashiresmedjan, lunch inkl. kaffe, entré och fika på Nostalgimuseet i Strömsberg

Tillval: Busstransport från din hemort, guidning i Strömsbergs bruk.

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.