Linnéträdgården är en rekonstruktion av hur Linnés botaniska trädgård såg ut i mitten av 1700-talet. Varje växt var noga utvald av Linné och varje del av trädgården fyllde ett vetenskapligt och pedagogiskt syfte. Idag är trädgården ett av Uppsalas världskända besöksmål.

I Linnéträdgården trängs mycket på en liten yta. Mer än 1 300 arter av svenska och utländska örter, blommor, träd, buskar och häckar finns här. Redan tidigt på våren börjar några arter att blomma, och därefter fortsätter blomsterprakten med olika sorter som avlöser varandra hela sommaren. Många av växterna kom genom hans lärjungar från flera olika länder, dessa vårdade han ömt så även djuren, apor, papegojor och tvättbjörnen Sjupp. Studenterna fick undervisning i trädgården och föreläsningar i professorsbostaden. Här kan du genom ett besök ta del av familjen Linnés vardagsliv. Hustrun Sara-Lisa som skötte allt inom hushållet, vad hade Linné varit utan henne? Tillsammans med vår guide får vi både höra om och uppleva Linnéträdgården, hans arbetsrum och hela historien om professorn.

Vi äter en smakrik lunch på en trevlig restaurang i staden.                                                                     

Guiden tar oss sedan med på en kort promenad och berättar under vägen om Linnes fattiga studentliv, hans sökande efter kunskap i Gustavianum, hans akademiska vänner Peter Artedi och Nils Rosen samt om tiden som rektor vid universitetet. Vi avslutar med ett besök vid Linnes grav i Uppsala Domkyrka. Längs vägen dit passeras Fyrisån, universitetet och andra historiskt viktiga platser i Linnés Uppsala.

Pris från: 695 kr

I exemplet ovan ingår: Förmiddagskaffe och smörgås, guidning och entré till Linnéträdgården inkl. professorsbostaden, lunch, guidning och entré Uppsala Domkyrka.

Tillval: boka din busstransport från hemorten, vi hjälper gärna till.

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.