Öregrund är en av Sveriges bäst bevarade trästäder och en charmerande idyll där du kan känna havets närhet.

Förr utmärkte sig Forsmarks bruk för det fantastiska järnet som tillverkades här. Bruket var också bland de första i Sverige med att producera el av sin egen vattenkraftverk och herrgården i bruket var Upplands första hus med elektrisk belysning. Idag kan man säga att Forsmarks bruk fortfarande har närproducerad el, fast från kärnkraftverken ett par kilometer bort.

Förmiddagskaffe serveras på Forsmarks Wärdshus, som ligger i vacker vallonbruksmiljö, intill bruksdammar och de vitkalkade smedsbostäderna. Tillsammans med vår guide går vi en promenad, vi ser Herrgården, den vackra engelska parken, husen på Bruksgatan som går från Herrgården till kyrkan.

Öregrund är grundat av fiskare i slutet av 1400-talet, senare utskeppningsort för det uppländska järnet under 1600- och 1700-tal och därefter en självklar angöringshamn under segelskutornas glansdagar på 1800-talet. Idag är Öregrund en sommarstad där människor möts och trivs, det är full aktivitet under sommarhalvåret. Tillsammans med en guide gör vi en promenad till fots, genom mysiga gränder och efter strandlinjen. Vi får höra historier om hur staden kom till, om sjöfarten och badortslivet från 1800-och 1900-talen. Lunchen äter vi på Strandhotellet som kallas Tullbacken.

Pris från: 580 kr

I prisexemplet ovan ingår: Guidning i Öregrund och Forsmarks Bruk, förmiddagskaffe och smörgås, lunch i Öregrund

Tillägg: Busstransport från hemorten, vi hjälper gärna till att boka.

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.