Norrtälje och Wira Bruk

Stads och kulturvandring i Norrtälje, till vår hjälp har vi en äkta rospigg vid namn Michael Blum. Guiden och estradören tar oss med på smala gator och mysiga torg, han sjunger och berättar om sin älskade hemstad Norrtälje.

Med skärgården precis nedanför äter vi lunch på Furusunds Värdshus. De stora kryssningsfartygen glider förbi och skärgårdsbåtarna från Stockholm lägger till vid ångbåtsbryggan.

Under Sveriges stormaktstid har den uppländska idyllen varit platsen för en av landets viktigaste vapensmedjor. Idag kan du besöka konstsmidesbutiken och se de gamla smedjorna som fortfarande finns bevarade på Wira Bruk. Vi gör en historisk rundvandring runt bruket, besök i smedjorna, museet och butiken.

Eftermiddagskaffe serveras på Wira restaurang eller om man hellre väljer att äta lunchen här. Restaurangen ligger i ett av Roslagens äldsta hus från 1700-talet.

Pris från: 485 kr

I exemplet ovan ingår: Stadsvandring med Michael Blum, lunch, visning av Wira Bruk

Tillval: busstransport, förmiddagskaffe, eftermiddagkaffe

Byt ett av besöksmålen till: Penningby slott, Phytagoras Industrimuseum

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.