Idag är Uppsala vida känt för sina universitet, sin magnifika domkyrka och arvet efter Carl von Linné. Under en stadspromenad får du höra och lära dig mer om Uppsalas största sevärdheter. Stig in i “Professorshemmet” ett högborgerligt hem från 1800-talets senare del.

På stadens anrika konditori, Ovfandahls, serveras kaffe och smörgås. Här har bl.a. Hjalmar Bergman, Karin Boye, Gustaf Fröding, Prins Eugen och Gunnar Wennerberg druckit sitt kaffe.

Under 1,5 timmes stadspromenad får vi höra om spännande händelser ur Uppsalas 700-åriga historia. Vi får se berömda byggnader, höra om intressanta och betydelsefulla personer som är berömda långt utanför Sveriges gränser. Vår promenad är inte längre än ca 400 meter men vi hinner se och uppleva bl.a. Domkyrkan, Carolina Redeviva med silverbibeln, Gustavianum med vetenskapsmännan Rudbeck, Celsius och Linné samt det ståtliga Universitetshuset.

Vi pausar och välkomnas till lunch i historiska lokaler, precis i foten av Uppsala Domkyrka.

Vi fortsätter vårt strövtåg i Uppsalas äldre kvarter, närmare bestämt till “Professorshemmet” i kulturvarteret Walmstedtska. En trappa upp i bostadshuset finns professor Herman Rydins våning. Lägenheten är en rekonstruktion av den bostad som familjen Rydin hyrde i Walmstedtska gården från 1860. Bostaden är på sex rum och kök och visar ett högborgerligt hem från 1800-talets senare del, tycks tiden ha stått stilla.

Pris från: 675 kr

I exemplet ovan ingår: Förmiddagskaffe och smörgås, stadsvandring med guide, lunch, entré Uppsala Domkyrka, guidning Professorshemmet.

Tillval: boka din busstransport från hemorten, vi hjälper gärna till.

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.