Konstnären och skulptören Bror Hjort

En bussguidning med Uppsalas viktigaste sevärdheter, vår guide berättar om Uppsalas historia från början med Gamla Uppsala högar, forntiden och sveakungar. Vi fortsätter in mot Uppsala centrum och får höra om kända uppsalaprofiler bl.a. Gösta Knutsson, Owe Törnqvist och Ingmar Bergman. Vi passerar nyare byggnader som Moskén, Resecentrum, Uppsala Konsert & Kongress. I Uppsalas äldre kvarter ser vi Linnéträdgården, Slottet, Botaniska Trädgården, Caroline Rediviva, Universitetet och Gustavianum. Domkyrkan gör vi givetvis ett besök i, Nordens största katedral är något alldeles speciellt!

Efter en god lunch berättar och visar duktiga guider om Bror Hjorts konst och leverne. När vi besöker dennes hem och ateljé. Som efter hans död omvandlades till ett konstnärsmuseum. Bror Hjorth levde och arbetade här i tjugofem år. Förutom Bror Hjorths konst, visas utställningar med andra konstnärer i en tillbyggd konsthall

Pris från: 495 kr

I priset ingår: Guidning, besök i domkyrkan, Bror Hjorts hus och lunch.

Tillval: Busstransport, förmiddagskaffe

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.