Fyrisån utgör en naturlig skiljelinje mellan det moderna Uppsala och den äldre delen av innerstaden som domineras av studentnationer och universitetsbyggnader, men också av historiska byggnader och spännande händelser

En bussguidning med Uppsalas viktigaste sevärdheter, vår guide berättar om Uppsalas historia från början med Gamla Uppsala högar, forntiden och sveakungar. Vi fortsätter in mot Uppsala centrum och får höra om kända uppsalaprofiler, författare och storheter bl.a. Gösta Knutsson, Owe Törnqvist och Ingmar Bergman. Vi passerar nyare byggnader som Moskén, och Uppsala Konsert & Kongress. I Uppsalas äldre kvarter ser vi Uppsala slott, Botaniska trädgården, Universitetsbiblioteket Carolina Rediviva, Universitetet och Gustavianum. Vid Domkyrkan stannar vi till och få se den mäktiga katedralen från insidan. Nordens största katedral är något alldeles speciellt!

Efter en smakrik lunch besöker vi Bror Hjorths Hus, där en guide berättar om Bror Hjorths konst och leverne, när vi besöker hans hem och ateljé. Efter hans död ateljén till ett konstnärsmuseum. Bror Hjorth levde och arbetade här i tjugofem år. Förutom Bror Hjorths konst, visas utställningar med andra konstnärer i en tillbyggd konsthall.

Pris från: 595 kr

I priset ingår: Bussguidning i Uppsala inkl. besök i domkyrkan, förmiddagskaffe och smörgås, lunch inkl. kaffe, besök i Bror Hjorths Hus.

Tillval: Busstransporten kan du köpa som tillval, du kan också boka din egen buss från din hemort.

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.