Carl von Linné och familjens sommarhem Hammarby är en välbevarad 1700-talsgård med hus, trädgård och vacker omgivning. Hit kom även Linnés studenter för att lyssna på honom och studera växter. I Botaniska trädgården går forskning och undervisning hand i hand med skönhet och rekreation. Här finns en äldre och en nyare del, orangeri och Tropiskt växthus.

Linnés Hammarby ligger inbäddat i ett vidsträckt odlingslandskap. I kulturreservatet har man återskapat ett 1700-talslandskap med skog, åkrar, hagar, kålgård och en humlegård. Gården köptes av Carl von Linné 1758 som en tillflykt från Uppsalas osunda miljö. I den lummiga parken frodas många av de växter Linné själv odlade. Vi besöker bostadshuset tillsammans med en guide och upplever gården, utställning och butik på egen hand. Här finns också ett café som serverar oss förmiddagskaffe och smörgås.

Vi fortsätter in mot Uppsala stad där det serveras lunch.                                                            

I Botaniska trädgården hittar du grönska och blommande växter året runt. I det tropiska växthuset, Uppsalas finaste regnskog, finns orkidéer, banan- och kaffeplantor, men även växter från öknar och andra torra områden. Orangeriet inrymmer kaktusar, Linnés lagerträd, fikon och olivträd. Under våren, sommaren och hösten lockar färgsprakande sommarblommor, rara fjällväxter, träd, buskar och aptitretande köksväxter från hela världen till promenader i trädgården. Här går forskning, undervisning och bevarande av biologisk mångfald hand i hand med skönhet, rekreation och bildning. Från Rudbeck, Linné och Thunberg till dagens moderna botanik. Vår guide visar Botan ovanifrån, dvs med utsikt från Slottet, innan vi går in i trädgården. Vi fortsätter sedan ner till Stadsträdgården där vi får veta mer om parken, konsten och Fyrisån. Tid finnas till inköp av glass, kaffe eller bara en stunds vila i den härliga grönskan.

Pris från: 730 kr

I exemplet ovan ingår: Förmiddagskaffe och smörgås, guidning och entré till Linnés Hammarby, lunch, guidning i Botaniska trädgården och Stadsträdgården med konsten och Fyrisån.

Tillval: boka din busstransport från hemorten, vi hjälper gärna till.

Fyll i formuläret för att göra en bokningsförfrågan

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplandsresan sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.